HUR VI ARBETAR

Skapa mervärde med kemi

Vi använder oss av kemi för att skapa mervärde direkt och indirekt åt våra varumärkespartner och deras kunder. Det finns direkta fördelar i form av förbättrad hygien, mindre dålig lukt, förbättrad doft eller genom skydd mot piratkopior. Men minst lika kraftfullt, om inte mer, är de indirekta fördelarna med ett minskat koldioxidavtryck och bidra till mindre avfall i världen.

Marknadsföring
Försäljning
Teknik

VÅR MODELL

Hållbara samarbeten

Våra framgångar kan inte enbart förklaras av våra innovativa teknologier och vårt varumärke, utan även med vårt åtagande och engagemang gentemot våra partners. Vi ger support till våra partner genom nytänkande, know-how, kvalitet och service, och skapar på så sätt mervärde för våra kunder och för oss själva. Det finns tre viktiga komponenter i vår partnersupport; teknik, marknadsföring och försäljning.

Vi lär känna kundernas verksamhet för att kunna identifiera möjligheter, göra upp projektplaner och samordna applikationsprocessen. Därefter stödjer vi dem med co-branding och kommunikation så att de kan finslipa sitt hållbarhetsbudskap. Vi samarbetar löpande för att förbättra relationen för att få deras verksamhet att växa.

Vårt professionella team med marknadsförare vet hur man skapar medvetenhet, efterfrågan och genomförsäljning. Vi hjälper till att utnyttja varumärket Polygiene maximalt, och vi tillhandahåller hangtags och etiketter som förklarar fördelarna som våra teknologier medför. Teamet finns där för att hjälpa till med PR, utbildning, POS-material, event, digitala kampanjer och mycket mer. Oavsett vad som behövs för att utbilda och informera kunderna om fördelarna som adderas till produkterna, håller vi vad vi lovar.

Vårt team med tekniska experter finns där för att säkerställa att lämplig och effektiv hantering sker, för att garantera att kvalitets- och miljökraven uppfylls och för att ge er råd om gällande regler och förordningar på den marknad där våra kunder är verksamma. Vi samarbetar med våra kunder när det gäller certifiering, testning och praktisk support från start och genom hela processen. Vi bygger långsiktiga relationer och satsar mycket på nya innovationer.

VÅR STRATEGI

Fram till 2026

Som ledande ingredient brand för Freshness och Protection har vi tagit fram en tydlig plan fram till 2026 som är fokuserad på tillväxt, med ett övergripande mål om 1 miljard SEK inom en femårsperiod. I takt med att hållbarhet generell blir ett allt viktigare område kommer vårt hållbarhetsarbete vara mer relevant än någonsin.

Genom att skapa långsiktiga affärsrelationer som bygger på förtroende genom hela leveranskedjan och definiera en tydlig kategorimodell med marknadsföringsstöd baserat på en pull och push-strategi kommer vi att stödja tillväxten hos våra tillverknings- och varumärkespartner.

Vi kommer fortsätta att vara den viktigaste partnern bland våra befintliga kunder och ständigt utvärdera möjligheterna att utöka våra produkterbjudanden där det är relevant. Samtidigt kommer vi att sälja befintliga produkter mellan de olika affärsområdena Freshness och Protection.

Det finns betydande möjligheter för att öppna upp nya användningsområden för våra teknologier där vi ännu inte har uppnått tillräckliga marknadsandelar. Genom att säkerställa att vi har professionella affärsutvecklingschefer inom varje kategori kommer vi som pålitlig, professionell leverantör att öppna upp nya dörrar.

Som ett tillväxt- och innovationsföretag håller vi alltid utkik efter områden på marknaden där vi kan skapa mervärde hos befintliga och potentiella partner. Vi vill förstå vilken riktning marknaden och regelverken går, så att vi kan försäkra oss om att våra varumärkespartners framtida planer går i linje med denna utveckling.

Genom ett lyckat uppköp av Addmaster UK under 2021 har vi lagt grunden för en fortsatt stabil verksamhet. Genom att köpa upp ytterligare företag inom kategorierna Freshness och Protection kan vi växa i en snabbare takt. Med en tydlig vision, klara mål och ett gott rykte strävar vi efter att bli ett ledande, globalt ingredient brand inom hårda och mjuka ytor.

Bygger långvariga samarbeten

Vi bygger långvariga samarbeten som hjälper er att uppnå era hållbarhetsmål genom att förvandla era produkter från snabba förbrukningsvaror till hållbara produkter. Med Polygienes teknologi i era produkter blir ni oslagbara.

Träffa teamet på Polygiene

Vi är ett litet företag med global räckvidd. Vårt team står i centrum för vårt uppdrag mot ett “Mindful Living®” – läs mer om människorna som driver Polygiene.

Träffa teamet

Polygienes historia

2021

Polygiene AB förvärvar Addmaster Holdings Ltd

Polygiene® förvärvar Addmaster Holdings Limited, vilket gör oss till en totalleverantör av antimikrobiella lösningar för både mjuka och hårda ytor.

2020

Polygiene lanserar Polygiene ViralOff™

Som svar på covid-19-pandemin lanseras Polygiene® ViralOff med antivirala egenskaper för behandling av material och produkter som minskar testade virus med 99 procent.

2019

Polygiene OdorCrunch™ vinner hållbarhetspris

Polygiene® OdorCrunch vinner det prestigefyllda hållbarhetspriset som delas ut av Scandinavian Outdoor Group (SOG). Polygiene noterar en hög tillväxt inom mode och hemtextilier. Dotterbolag i Kina etableras.

2018

Polygiene OdorCrunch™ teknologi lanseras

Med en reviderad försäljnings- och marknadsstrategi ses Polygienes® varumärke inte bara som en fördel för konsumenterna, utan skapar också mervärde genom att förlänga produkternas livslängd och på så sätt bidra till en mer hållbar livsstil. Polygiene OdorCrunch-teknologin lanseras.

2016

Polygiene noteras på Nasdaq First North Growth Market

Notering på Nasdaq First North Growth Market. Inbrytningar på skomarknaden med Converse i Japan och inom hemtextilier med Evezary och Fogni i Sydkorea.

2015

Global expansion inom kategorierna Lifestyle och Fashion

Ytterligare konsumentstudier hjälper Polygiene® att ta initiativ för att bli ledande i stays fresh-kategorin inom livsstils- och modesegmentet världen över.

2013

Fortsatt global expansion för Sport & Outdoor

Genombrott på den globala sportkläder marknaden, inklusive den viktiga Asien-marknaden.

2012

Genombrott inom Sport & Outdoor kategorin i USA

Genombrott på den amerikanska sport- och friluftsmarknaden genom samarbeten med viktiga outdoormärken.

2009

Beslut att bygga varumärket Polygiene®

Konsumentstudier genomförs. Bolaget identifierar marknadsmodellen och vilka varumärken man ska fokusera på.

2007

Utvecklar lösning för sportmarknaden

Sport- och friluftsvarumärken vänder sig till Polygiene® för att hitta en lösning på luktproblem i deras produkter.
2006

Polygiene AB grundas

Polygiene® grundas. Inledningsvis ligger fokus på hårda ytor och material för sjukhusmiljöer, i kölvattnet av Sars.

Visa mer Visa mindre

Huvudkontor 

Vi finns i Malmö – och var du än är

Vårt huvudkontor ligger i Malmö. Men vi är ett företag med global räckvidd och har samarbetspartners över hela världen, i praktiskt taget alla branscher. Vi är bara ett besök, ett mejl, en Zoom eller ett telefonsamtal bort. Var du än befinner dig finns vi här för att hjälpa dig. 

+46 (0) 40 26 22 22
Info@polygiene.com

Polygiene Group AB
Styrmansgatan 2
SE-211 18 Malmö
Sverige

Certifikat 

Mer än 18 certifikat för våra produkter

Eftersom säkerhet och hållbarhet är två av våra viktigaste prioriteringar uppfyller vi alltid de höga krav som krävs för att erhålla de svåraste bransch-certifikaten.  

Vårt globala tekniska team finns alltid till hands för att stödja fabriker, tillverkningsföretag och materialpartners både vid uppstart och under produktionsfasen. Detta för att se till att behandlingarna utförs på rätt sätt och garantera att Polygienes värderingar uppfylls för våra partners räkning. Det tekniska teamet utgör en integrerad del av det globala ramverket och arbetar tillsammans med Polygienes kommersiella team och marknadsföringsteam och stöder våra partner.

När en partner till Polygiene väljer att samarbeta med oss ser vi till att tekniken fungerar som den ska – inte bara när det gäller funktionalitet. Vi ser till att använda precis rätt mängd additiv, ser till vi att passar in I vår partners produktionsmetod och strävar efter att tillämpa tekniken samtidigt som andra steg i produktionsprocessen – allt för att hålla vatten- och energiförbrukningen på ett minimum.

I allmänhet behövs en mycket låg dos av Polygienes teknologier, som oftast tillsätts under produktionsprocessen.